Tömma dödsbo - Flyttbo

Anhörig med ansvar för att tömma dödsbo 

Att som anhörig behöva tömma dödsbo, är ett tungt och känslomässigt överväldigande arbete. Vi hjälper dig! Överlämna arbetet till oss så tömmer vi bostaden åt dig. Varje tömning är unik och vi är lyhörda för personliga önskemål, av alla slag. Hör av dig att så bokar vi in ett gratis hembesök med värdering.

När får man tömma ett dödsbo?

För att vi som företag ska kunna tömma dödsbo behöver bouppteckningen vara klar. Detta är kundens ansvar och sker för kundens egen säkerhet, så att alla är överens om vilka saker som ska säljas och inte. De närmast anhöriga, eller eventuella andra som ingår i testamentet, ger oss sitt godkännande genom underskrift. Därefter kan vi börja tömma dödsboet. 

Vad kostar det att tömma ett dödsbo?

Kostnaden för att tömma ett dödsbo varierar alltid från fall till fall. Vi erbjuder därför ett kostnadsfritt hembesök, där vi värderar lösöret i dödsboet åt er. Det är vanligt att man som anhörig missbedömer värdet på sakerna i dödsboet, kanske slänger och därmed går miste om de värdefulla antikviteterna. Det är här vi kommer in och hjälper till med en kostnadsfri värdering. 

Hur funkar en värdering?

När vi gör en värdering av dödsboet, ser vi till helheten av dödsboets värde och antal arbetstimmar för våra anställda på URent. I vissa fall finns ett värde i dödsboet som är större än kostnaden för arbetet, räknat i arbetstimmar. I dessa fall får kunden betalt för att låta oss tömma dödsboet och överta sakerna i bostaden. I andra fall går värdet i dödsboet jämt ut med kostnaden för arbetet. I dessa fall får kunden en gratis tömning i utbyte mot innehållet i dödsboet. I andra fall, är värdet av dödsboet lägre än kostnaden för arbetet. I dessa fall tillkommer en kostnad för tömningen av dödsboet, som svarar mot antalet arbetstimmar utöver värdet av dödsboet. 

Bra att tänka på vid tömning av dödsbo

Innan tömningen av dödsboet, kommer vi överens om ett pris och det tillkommer inga extra avgifter utöver detta, hos URent Dalarna AB. Om det skulle vara så att vi har lämnat en offert och kunden ändå bestämmer sig för att tömma bostaden själv, kan vi erbjuda att köpa lösöre från dödsboet. Detta gör vi för att kunden inte ska behöva slänga något som vi anser oss kunna renovera upp och sälja vidare av oss. Detta sker dock alltid på kundens villkor. 

Inga dolda avgifter & betalt omgående

Inom denna bransch är det vanligt med stor provision för företagen och långa väntetider på utbetalning för kunden. Detta ser vi annorlunda på! Hos oss på URent tillkommer aldrig några dolda avgifter, vid värdering och tömning av dödsbon. För kundens säkerhet skriver vi alltid en offert innan arbetet påbörjas, som vi sedan håller oss till, och vid försäljning av antikviteter eller värdesaker får kunden betalt omgående.

Hur går en tömning till?

Efter att vi lämnat en offert och kommit överens om denna med kund börjar tömning inom kort. Vi börjar med att sortera ut det vi på URent, vill ha kvar för försäljning eller renovering. Därefter sorterar vi ut allt som kan skänkas till välgörenhet, det vill säga allt av lägre värde som kan renoveras och återanvändas. Detta skänker vi sedan vidare till organisationer som Erikshjälpen, Röda Korset Second hand och Ta till vara, vilka bedriver olika typer av välgörenhet genom återbruk av exempelvis möbler och kläder. 

Var finns vi?

Vi tömmer dödsbon i Avesta – Borlänge – Djurås – Falun – Hedemora – Leksand – Ludvika – Malung – Mora – Orsa – Rättvik – Smedjebacken – Säter – Vansbro – Älvdalen – Dalarna –  Västmanland – Gästrikland – Hälsingland – Härjedalen – Värmland – men också längre bort vid större tömningar.

 

Ta kontakt med oss!

Telefon: 070-7501341

Email: Urentdalarna@hotmail.com