Ateljé Lyktan

Ateljé Lyktan

I den fantastiska världen av belysningskonst och design finns det få företag som kan mäta sig med det svenska företaget Ateljé Lyktan. Med en historia som sträcker sig över årtionden och en passion för innovation och kvalitet har Ateljé Lyktan blivit en ledande aktör inom belysningsbranschen. I detta blogginlägg ska vi utforska Ateljé Lyktans imponerande verksamhet, deras unika designfilosofi och deras bidrag till konstvärlden.

En historia av kreativitet och hantverk

Ateljé Lyktan grundades 1934 av ingen mindre än ingenjören Hans Bergström. Från början var företaget inriktat på att tillverka och sälja belysningsarmaturer till den svenska marknaden. Men det var inte förrän under 1950-talet, när Bergströms son, Olof Bergström, tog över ledarskapet, som Ateljé Lyktan började sätta sitt unika avtryck på belysningsvärlden.

Innovation och elegant design

Ateljé Lyktan är kända för sin banbrytande design och innovativa användning av material och teknik. Företaget samarbetar regelbundet med ledande formgivare och arkitekter för att skapa unika och funktionella belysningslösningar som utmanar konventionerna och inspirerar till nya idéer. Deras sortiment omfattar allt från moderna taklampor till eleganta bordslampor och utomhusbelysning, alla tillverkade med enastående noggrannhet och uppmärksamhet på detaljer.

Hållbarhet och kvalitet

För Ateljé Lyktan är hållbarhet och kvalitet centrala principer i deras arbete. Genom att använda sig av hållbara material och tillverkningsmetoder strävar de efter att minimera sin miljöpåverkan och maximera hållbarheten hos sina produkter. Deras lampor är inte bara vackra att se på, de är också designade för att vara funktionella och hållbara under lång tid framöver

Kreativt samarbete och inspiration

Ateljé Lyktan är inte bara ett företag, det är också en kreativ plattform där formgivare, arkitekter och andra kreatörer kan mötas och inspireras av varandra. Genom att främja ett öppet och samarbetsvilligt arbetsklimat strävar de efter att främja innovation och kreativitet inom belysningsbranschen och därigenom bidra till att forma framtidens ljuslandskap.

Sammanfattning

Ateljé Lyktan är mer än bara ett belysningsföretag – det är en källa till inspiration och kreativitet inom belysningskonst och design. Med en lång historia av innovation och kvalitet har de etablerat sig som en ledande aktör inom branschen och deras arbete fortsätter att inspirera och fascinera människor över hela världen. Oavsett om det är för att skapa en atmosfär i hemmet eller för att belysa offentliga platser och utrymmen, är Ateljé Lyktan det självklara valet för alla som värdesätter både form och funktion i belysningens värld.

Vi på URent Dalarna AB köper in stora mängder retro belysning.

Tveka inte att höra av dig, vi hjälper även till med helhetslösningar för Dödsbon.

Mail: URentdalarna@hotmail.com

Tel: 0707501341

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *