Möbler 50/60 tal

Upptäck, bevara och värdera 50/60 tals möbler

50/60-tals möbler är vanligt förekommande i Dödsbon och något som kan vara väl värt att bevara, värdera och sälja vidare. Att genomföra en tömning av ett dödsbo kan vara en känslomässig och praktisk utmaning, men det kan också vara en chans att upptäcka retro-möbler från 50- och 60-talen, en era känd för sin distinkta estetisk och tidlösa design. I detta blogginlägg ska vi utforska vad du kan göra med dessa tidstypiska möbler, hur du kan identifiera vilka du bör spara på och varför de är så eftertraktade.

Upptäcka 50/60-tals möbler i dödsbon

50- och 60-talen var decennier av förändring och kreativitet inom designvärlden, och detta avspeglas i möblerna från den tiden. Här är några exempel på typiska 50-60- talsmöbler du kan hi#a: 

  • Mid Century Modern Möbler: Denna stil är känd för rena linjer, organiska former och användningen av naturliga material som trä och skinn. Du kan hitta soffor, fåtöljer och matbord med karakteristiska designelement. 
  • Retrofärgade Möbler: Möbler från denna era är ofta kännetecknade av livliga färger och modiga mönster. Soffor, stolar och bord prydda med djärva och lekfulla uttryck är vanliga. 
  • Teakmöbler: Teakmöbler var mycket populära under denna period och kännetecknas av sitt vackra trä, släta ytor och minimalistisk design. 
  • Modulära möbler: Modulära möbler, som modulsoffor och hyllsystem, var innovativa och flexibla, vilket gjorde dem mycket eftertraktade.

Vad gör man med 50/60-tals möbler från Dödsbon

När du har hittat 50-60-talsmöbler i ett dödsbo finns det flera alternativ att överväga: 

 

  • Försäljning: Om du inte har plats för möblerna eller om de inte passar din inredning, kan du överväga a# sälja dem. Autentiska 50-60-talsmöbler är mycket populära på marknaden, kontakta oss på URent Dalarna AB för gratis hembesök för uppköp i hela Dalarna.

 

  • Behålla för personlig användning: Om möblerna är i gott skick och passar din smak och stil, kan du behålla dem och använda dem i ditt eget hem. 

 

Renovering och restaurering: Ibland behöver retromöbler lite kärlek och omsorg för att återställa dem till sitt forna glans. Renovering och restaurering kan vara e# roligt projekt som ger dina möbler nytt liv, innan påbörjad renovering rekommenderas det att skicka bilder till oss på Urent Dalarna AB så att man inte förstör en värdefull möbel.

Vilka 50/60-tals möbler bör du spara på?

Att bestämma vilka möbler du bör spara på kan vara en subjektiv process, men här är några riktlinjer: 
  • Skick: Möblernas skick är viktigt. Möbler i gott skick, med minimalt slitage eller skador, är värdefullare och mer lämpliga att spara. 
  • Design och Stil: Möblernas design och stil kan också påverka deras värde. Retro-möbler från kända formgivare eller med unika, tidstypiska detaljer är ofta mer eftertraktade. 
  • Originalitet: Ju mer autentiska möblerna är, desto mer värda är de. Originaldelar och finish är viktiga för att bevara retrokänslan. 
50–60-talsmöbler bär med sig en unik charm och en historisk koppling till en kreativ och förändringsrik tid. Genom att vara uppmärksam på detaljerna och inspektera möblerna noggrant kan du göra välgrundade beslut om deras framtid i ditt hem eller på samlarmarknaden och därmed bevara deras nostalgiska värde.
Kontakta oss för gratis hembesök för uppköp av 50/60 tals möbler i hela Dalarna!
Telefon: 070-7501341
Email: Urentdalarna@hotmail.com

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *