Retro Möbler

Nostalgiska skatter

Retro möbler är verkligen nostalgiska skatter som är värda att ta till vara på. Vi är alltid intresserade av att värdera och eventuellt köpa dessa unika verk.

Att tömma ett dödsbo kan vara en känslosam upplevelse, men det kan också vara en möjlighet att upptäcka unika och charmiga retro möbler som kan få nytt liv. I detta blogginlägg ska vi utforska retro möbler som du kan hitta när du tömmer ett dödsbo, vad du kan göra med dem och hur du avgör vilka du bör spara

Upptäcka Retro Möbler i Dödsbon 

När du går igenom ett dödsbo är det inte ovanligt att stöta på retro möbler från olika decennier, inklusive 1950-, 1960- och 1970-talen. Dessa möbler har o/a en särskild estetik som är både tidlös och nostalgisk. 

Här är några exempel på de typerna av retro möbler du kan hitta: 

  • Teak Möbler, 1950, 1960 tals vanligaste trämöbel, det är den möbeln vi oftast stöter på när vi tömmer dödsbon. Teak möbeln har väldigt inne just nu och kan vara väldigt värdefull om rätt designer har designat.
  • Retrofärgade Möbler: Möbler från 60- och 70-talen kännetecknas o/a av livliga färger och mönster. Du kan hitta stolar, soffor och bord med djärva och lekfulla uttryck..
  • Vintage Trä Möbler: Trämöbler har alltid varit populära och kan inkludera skrivbord, byråer, och matstolar med unika trätexturer och former. 

Vad du kan göra med Retromöbler från Dödsbon 

 

När du har hittat retromöbler i ett dödsbo har du flera alternativ att överväga: 

‘• Behålla För Personlig Användning: Om möblerna är i gott skick och passar din smak och stil, kan du behålla dem och använda dem i ditt eget hem. 

  • Renovering och restaurering: Ibland behöver retromöbler lite kärlek och omsorg för att återställa dem till sin forna glans. Renovering och restaurering kan vara ett roligt projekt som ger dina möbler nytt liv. Se till att kontakta oss på URent Dalarna AB för en värdering innan påbörjad renovering så möbeln inte har ett större värde som förstörs av en renovering!. 
  • Försäljning: Om du inte har plats för möblerna eller om de inte passar din inredning, VI på URent Dalarna AB köper upp stora mängder av Retro möbler, vi hjälper er att gå det rättvisaste priset då vi tar reda på om det är nån design på möbeln.
  • Donation: Om  du inte har nån användning för möblerna och dom inte har nått större värde, kan du överväga att donera dem.

Hur vet du vilka retro möbler du bör spara på?

Det är en svår uppgift med ett otränat öga att veta vilka möbler man ska spara eller har ett värde, därför att det alltid värt att kontakta oss på URent dalarna AB för värdering eller gratis hembesök för uppköp av dina Retro möbler Att avgöra vilka retromöbler du bör spara på kan vara en subjek;v process, men här är några riktlinjer: 
  • Träets Skick: Möblernas skick är viktigt. Möbler i gott skick, med minimalt slitage eller skador, är värdefullare och mer lämpliga att spara. 
  • Tidstypiska Element: Om möblerna har tidstypiska designdetaljer och färger som är karakteristiska för retro-eran, kan de vara värdefulla ur samlar synpunkt.. 
  • Sällsynta stycken: Om du stöter på sällsynta eller ovanliga möbelstycken som du inte ser ofta på marknaden, det hjälper vi er att ta reda på.
Att hitta retromöbler i ett dödsbo är som att hitta en skattkista av stil och historia. Genom att avgöra vilka möbler som är värdefulla och vad du vill göra med dem, kan du bevara deras unika charm och skapa en anslutning mellan gångna tider och din egen livsstil. Har du Retro möbler att sälja Tveka inte att kontakta oss för ett gratis hembesök och värdering för uppköp!
Kontakta oss idag på:
Telefon: 070-7501341
Email: Urentdalarna@hotmail.com

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *